Ymers tränare lyrisk efter segern: ”Bland det bästa jag sett – någonsin”

Mikael Ymer besegrade fjolårsfinalisten och 134-rankade spanjoren Roberto Carballes Baena i Båstad Challenger under onsdagen. Siffrorna skrevs till 4-6, 7-5, 6-2 efter en fantastisk insats från båda spelare inför fullsatta läktare.

– De två första seten var helt magiska, det spelades sån tennis att det inte var sant. Bland det bästa jag sett, någonsin, säger Peter Lundgren till Tennisportalen efter matchen.

Läs mer: Målet för nya stjärnduon – Topp-100

Roger Federer, Stan Wawrinka och Marat Safin har alla tränats av den svenska stjärntränaren Peter Lundgren. Samma Lundgren som just nu är mitt inne i en prövoperiod med framtidshoppet Mikael Ymer. Samarbetet för duon har onekligen startat bra med två raka segrar där onsdagens match stod ut lite extra av ett par anledningar, positiva sådana.

– Det var ju så fruktansvärt bra, från båda spelarna. Allt ifrån hur de rörde sig på banan, variationen i spelet och poängen de bjöd på, säger Lundgren nöjt.

Trots en knackig inledning sett till resultatet, där Mikael förlorade första set med 6-4, spelade han upp sig som så många gånger förr och vann komfortabelt i slutändan.

– Det är så kul att se Mikael komma tillbaka, han gör ett skitgem vid 4-5 i första set och ändå fortsätter att ligga i och bara maler ner honom (Carballes Baena, reds.anm) mentalt och få tillbaka bollar som man inte trodde på var möjliga.

Vad hade ni för gameplan innan matchen?

– Han var ju tvungen att slå igenom honom för han får ju tillbaka alla bollar i banan, typiskt spanjorer som är duktiga på grus och får tillbaka bollar som andra killar kanske inte får. Han var tvungen att utnyttja vinklar, komma fram och spela aggressivt och det gjorde han. Kul att se!

Vad har ni hunnit träna på under er korta tid tillsammans?

– Det är svårt att jobba på något mitt i en turnering. Jag vill ha honom i Houston när han kommer över till USA och att vi då jobbar på serven, den behöver bli bättre, och även forehanden. Det vet han om. Backhanden är helt sjukt bra, enorm. Hans blick för spelet, touchen vid nät, han har ju allting! Det är lite små saker vi behöver jobba på, jag menar, han är bara 18! Helt galet. Det är då man kan jobba. Tuffare när man är 22-34 och behöva ändra massa grejer.

Kanske har duon hunnit träna på konstslag och diverse tweeners, för det sistnämnda fick hela Båstad att gå i extas. (Se video nedan)

– Det är ett av de värsta slag jag sett alltså.

Federer-klass på den?

– Ja, Federer hade en boll med Roddick i Basel när jag coachade honom, när Roddick smashade och Roger gissade rätt och gjorde en badminton-smash, Roddick kastade sen över racketen till Roger och Roger plockade upp hans racket. Den är helt sjuk den bollen, kolla på den! Den här mellan benen, det är helt overkligt, kul att se sånt live men är så sällan man får se det.

89-rankade Renzo Olivo väntar imorgon i kvartsfinal. Tankar om honom?

– Jag tycker han inte såg så himla speciell ut om jag ska vara riktigt ärlig. Carballes Baena som han mötte idag var mycket bättre, tycker jag. Det är bara att köra på, spelar han som han gjorde idag har han en jättefin chans att vinna. Alla matcher är tuffa och varje dag olik så vi får se.

Prövoperioden för Ymer/Lundgren sträcker sig fram till Swedish Open och enligt Lundgren själv lutar det åt en förlängning.

– Vi har inte pratat om det ännu men det känns så. Vi har bra kemi och det känns rätt. Han är en skön kille och han lyssnar på och försöker verkligen.

Höjdpunkter från matchen ser ni i spelaren här nedan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.