Zeballos om att möta nära vännen i semifinal: ”Något jag helst hade undvikit”

Horacio Zeballos och Carlos Berlocq är väldigt goda vänner och tränar ofta ihop tillsammans, både hemma i Argentina och under tävlingar på touren.

– Jag hade helst undvikit att möta honom, erkänner en mycket sympatisk Zeballos för Tennisportalen efter matchen.

Semifinalen, som tog 2 timmar och tio minuter att spela färdigt, var den längsta hittills i turneringen där andraseedade Zeballos gick segrandes efter siffrorna 6-3, 2-6, 6-2.

Det är tufft att möta en så nära vän som Carlos (Berlocq) är, vi har mött varandra 6-7 gånger på touren och tränar mycket tillsammans under försäsongen hemma i Argentina. Samtidigt måste man vara fokuserad på uppgiften och tänka att han är vilken spelare som helst, men det är inte lätt, säger Zeballos efter matchen.

Jag visste att det skulle bli jobbigt men jag kände mig riktigt stark från den första bollen och jag är väldigt glad att jag vann i slutändan och att publiken fick se en hel del underhållande poäng.

Zeballos, som senare under fredagen även spelade semifinal i dubbel tillsammans med chilenaren Julio Peralta (förlust mot Simonsson/Arvidsson), känner sig dock inte alltför sliten inför lördagens singelfinal mot spanjoren Roberto Carballes Baena.

Visst känner jag mig lite trött men samtidigt är man vad vid att spela långa matcher och i finalen kommer jag att vara fräsch igen.

Singelfinalen börjar klockan 13:00 och går att streama här på Tennisportalen.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.