”Zikaviruset är en dålig ursäkt till att avstå OS”

Gastao Elias har efter succéveckan i Swedish Open uppnått sitt personbästa gällande ranking (72) och kommer efter turneringen i Umag resa vidare till RIO för att delta i Olympiska spelen. Tennisportalen fick en exklusiv intervju med portugisen som inte alls fruktar det befarade ”Zikaviruset”.

– Zikaviruset är överdrivet och bara en dålig ursäkt till att avstå OS, säger Gastao.

Tennisportalen fick en exklusiv intervju med 72-rankade Gastao Elias i Umag efter segern i öppningsrundan mot Guillermo Garcia-Lopez. Portugisen tappade endast tre gem och självförtroendet, som sannerligen fick sig en skjuts efter förra veckans goda resultat i Båstad, lyste igenom på banan.

Det var tuffa förhållanden där ute och en fysisk match. Trots siffrorna var det riktigt tufft och det kunde slutat annorlunda om jag inte höll mig kall på alla de breakbollar han skapade, sammanfattar Gastao det kort.

Gastao reser efter månadsskiftet ner till Rio för att förbereda sig inför kommande OS, en annorlunda turnering för de tilltänkta deltagarna i just tennisen då varken rankingpoäng eller pengar står på spel.

Istället ges chansen att representera sitt land i kanske den mest prestigefyllda tävlingen som existerar i idrottsväg och möjligheten att skriva historia. Förspelet inför just tennisen i OS har präglats av ett flertal avhopp, med storstjärnor som Tomas Berdych, Milos Raonic och Simona Halep som alla anger ”Zikaviruset” som anledning.

Gastao Elias, som själv bott i Brasilien i fyra år, var inte nådig gentemot sina kollegors beslut.

Det är bara en dålig ursäkt, säger Gastao.

Om det verkligen var så farligt och alla oroade sig för viruset skulle ingen åka dit. Federer och Djokovic skulle isåfall aldrig riskera att åka dit, även alla andra atleter för den delen. För mig är det en dålig ursäkt, kanske har jag fel och de är väldigt oroade över viruset men om de nu är oroade, ska de absolut inte vara det. Det är inte alls lika mycket snack där (Brasilien) som i Europa. Jag spelade 500-turneringen i Rio i år och en Challenger där veckan innan och hade inga problem med det. Det kommer bli bra.

En längre intervju med Gastao Elias kommer ut senare under veckan på Tennisportalen.se.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.