Zverev vände och vann mot Mikael Ymer: ”En match jag inte ska förlora”

30-rankade Mischa Zverev blev för tuff i slutändan för Mikael Ymer i Stockholm Open. Skarasonen dominerade inledningsvis och vann första set med 6-1 men fick se sig besegrad efter ett koppel av missade chanser. 6-1, 5-7, 4-6 skrevs siffrorna till efter att Ymer bränt en 3-0 ledning i avgörande set.

Mikael Ymer var turneringens sista svenskhopp då äldre brorsan Elias förlorat en riktig thriller bara några minuter innan under onsdagen i Kungliga Tennishallen.D Det började bra för Mikael, kanske för bra, då han neutraliserade serve och volley-specialisten och tappade bara 1 gem i första set. Mischa Zverev, framme på nätet i princip varje boll, fick se svensken storspela med passeringar och känsliga lobbar.

Tysken höjde sig i matchens två sista set där framförallt procenten i förstaserven höjdes och kunde själv ta tillvara på sina chanser i Ymers servegem.

Mikael Ymer, nedstämd och nästintill förkrossad, var medveten om möjligheten att gå vidare när han pratade med pressen efter match.

– Det är en match som jag inte ska förlora sett till de chanser jag har. Jag borde ha tagit mina chanser i andra set och även i tredje set. Jag skulle nog ha spelat mer offensivt under matchens gång, det är jobbigt just nu, summerade Ymer.

Därmed är det inga svenskar kvar i Stockholm Open.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.