Peterson efter förlusten mot Sharapova: ”Var alldeles för passiv”

0
1790

Maria Sharapova var totalt överlägsen mot Rebecca Peterson i den andra omgången av Australian Open där siffrorna skrevs till 6-2, 6-1 i ryskans favör.

Tennisportalen har nu fått en pratstund med Peterson ett par dagar efter uttåget och mitt i besvikelsen finns också en erfarenhet att bygga vidare på.

– För att ta nästa steg måste jag också möta de allra bästa för att kunna utvecklas ytterligare, det var nyttigt för mig att möta henne.

Världsstjärnan Maria Sharapova gick in som storfavorit inför den andra omgången mot Rebecca Peterson och hade inför just den matchen slagit till med en ”dubbelbagel” mot Harriet Dart, 6-0, 6-0.

Sharapova är när den här artikeln skrivs vidare till den fjärde omgången efter seger mot titelförsvarande Caroline Wozniacki.

Via Facebook Messenger har vi nu fått kommentarer från svenskettan på damsidan som bland annat kommenterar matchen följande:

– Jag gav allt jag hade för dagen och tyvärr var det långt ifrån tillräckligt. Sharapova gjorde en bra match, hon var bättre än mig och all cred för det. Jag kände att jag var alldeles för passiv och slog något mittemellan i princip hela matchen.

Peterson fortsätter.

– För att slå de bättre spelarna måste man våga spela ut och slå på bollen för att annars hamnar man själv direkt i underläge. 

En erfarenhet Peterson tar med sig till kommande utmaningar.

– Det var nyttigt för mig att möta henne, det var precis det jag ville. För att ta nästa steg måste jag också möta de allra bästa för att kunna utvecklas ytterligare. 

Förberedelserna inför Petersons första huvudtävling i Australian Open i karriären var långt ifrån optimala. Samma fotskada som tvingade henne att tvingas avbryta fjolårets säsong i förtid gjorde också att Peterson drog sig ur tävlingarna innan måndagens första match i Melbourne.

– Jag var bestämd på att jag skulle göra allt för att bli bra till säsongstarten, tyvärr var jag inte redo att spela tävlingarna innan. Jag var besviken på att jag inte fick en ordentlig träningsperiod under dessa månader som jag hade önskat. Jag har väldigt få tennistimmar i mig vilket jag också känner men och andra sidan så är det helt omöjligt att påverka vissa saker.

– Ibland måste man bara acceptera och ha tålamod. Trots situationen så har jag gjort allt jag kunnat för att förbereda mig så gott som möjligt för denna tävling och mer än så kan jag inte begära av mig själv. Nu står jag i alla fall här med två singelmatcher rikare i en Grand Slam och kan spela så jag ska inte klaga allt för mycket.

Petersons presskonferens efter matchen ser ni i spelaren nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.