Johanna Larsson efter uttåget i Melbourne: ”Lämnar med en god känsla”

1
1492
Johanna Larsson. Bild: Jimme48 Tennis Photography - http://www.j48tennis.net

Johanna Larssons sejour i Australian Open är över efter 1-6, 4-6 mot Babos/Mladenovic i den tredje omgången.

Vi fick en pratstund med Johanna efter matchen om hennes Australian Open, tränarfrågan, dagsformen och relationen med Rebecca Peterson.

Det ville sig inte riktigt för Larsson/Flipkens i den tredje omgången av Australian Open. 1-6, 4-6 och det svensk/belgiska paret kom aldrig upp i sin rätta nivå.

– Vi fick inte in tillräckligt med bollar, missade för många returer och blev lite för många andra servar för vår del. Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi hade hoppats på, analyserar Johanna kortfattat.

1:a omgången i Mixed, 2:a omgången i singel och 3:e omgången i dubbeltävlingen lyder Johannas facit i Australian Open 2019. Svenskan lämnar staden med en god känsla.

– För min del lämnar jag med lite mer positiv dipp än första två veckorna i Auckland och Hobart, även fast vi gick till final i Hobart i dubbeln.

– Jag har haft mycket bättre träff och känsla den här vecka ute på banan än i just Auckland och Hobart. Det är kanske så att det tar ett tag att komma in i det här ”utespelet” med blåst och sol. Det får jag kanske acceptera, jag hade klart hoppats på att spela bättre första två veckorna men jag lämnar ändå med en god känsla.

I mixed-tävlingen teamade Johanna upp med britten Dominic Inglot. Motståndet? Robert Lindstedt och Kiki Mladenovic, rankad 3:a på dubbelrankingen.

– Det var en mindre bra prestation från vårt håll och en bättre sådan för dem. ”Robban” var ganska stadig och Mladenovic tyckte jag var överlägset bäst på plan.

– Det var bara en vanlig match, inte mer än så. Mixed blir lite mer för skojs skull. Ligger inte så mycket i prispengar i det så man behöver gå några omgångar för att det ska bli värt.

Hur ser tränarfrågan ut för Johanna efter att hon och Pontus Norberg brutit samarbetet hösten 2018?

– Den har jag inte riktigt löst ännu. Erik (Ullsten, reds.anm) har varit med mig sedan mitten på Hobart-veckan och jag har haft med mig hittingpartner (Marius Ruzgas, reds.anm) hela resan. Det är ganska svårflörtat därute och jag letar fortfarande efter en tränare.

Hur mycket/lite har du känt av mediaintresset från Sverige under din tid här i Melbourne?

Varken eller egentligen. Ganska svårt dock när det är en Grand Slam så långt borta från Sverige med tidsskillnaden känner jag.

”Mer intresse i media från danskt håll”Jag tänker att de mer större medierna vaknar till liv när du ställs mot Wozniacki och Peterson mot Sharapova.

– Det har faktiskt varit mer från danskt håll men ändå okej för att vara svenska mått mätt. Rebecca har varit med och jag känner direkt skillnad när hon är med, går bra, och ställs mot Sharapova, således blir det fokus på henne. På ett sätt är det skönt för mig men är också självklart att man själv vill stå i rampljuset.

Har ni gett varandra tips inför era respektive matcher här?

– Ja, en hel del. Cirstea som Rebecca fick i första mötte jag i somras och man kommer alltid ihåg en, två grejer från spelare man mött. Matchen var också relativt nära, det händer inte jättemycket på ett halvår, mer dagsform som ändras.

– Där pratar jag mer med hennes pappa för jag vill inte sätta griller i henne om de redan har pratat taktik. ”Det här tyckte jag”, sedan kanske hon har upplevt annat och då ska man givetvis köra på men jag hade två saker som jag förde vidare, säger Johanna och fortsätter.

– Sharapova, jag menar, de flesta har ganska bra koll på henne men sen ska man ut och möta det ändå. För Rebeccas del kanske det hade gått bättre om hon hade varit i situationen någon gång tidigare. Vi försöker hjälpa varandra så mycket det går.

Härnäst väntar Fed Cup för Johanna i Polen där Sverige ställs mot Ryssland, Ukraina, Polen, Estland, Bulgarien och Danmark i gruppspelet.

– Jag åker hem nu och kommer ha någon dag att ställa in mig för europeisk tid igen, träna lite inomhus och iväg till Fed Cup. Efter det väntar inomhus i Budapest innan det bär av till USA.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.