Andreas Siljeström summerar året: ”Märkliga domslut i Uzbekistan Challenger”

0
1171
Andreas Siljeström. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Andreas ”Sillen” Siljeström kan trots en allvarlig skada blicka tillbaka på 2017 och glädjas åt segrar i Grand Slams och en mycket lyckad landslagsdebut! Det har blivit hög tid för ”Sillen” att summera tennisåret 2017 – mycket nöje!

Sjukaste som hänt under året?

– Min skada i Francavilla då min fascia i foten brast på en retur…

Bästa som hänt under året?

– På delad förstaplats är vinsten i Davis Cup i debuten mot Tunisien och att nå andra omgången i Wimbledon precis efter man kommit tillbaka från skadan.

Märkligaste tävling under året?

– Var inte direkt någon märklig turnering som stod ut under året. Har varit på de flesta ställen flera gånger nu så man vet vad man får…

Sämsta domarbeslut under året?

– Märkligaste domslutet var från Uzbekistan Challenger där vi mötte hemmaspelaren Denis Istomin med Mikhail Elgin i semifinalen. Vid 8-9 i supertiebreak servade jag en bra andraserve och vi fick en lätt retur tillbaka som vi avgjorde på. Linjedomaren skriker då ”footfault” och huvuddomaren tilldelade dem matchen. Det var det enda fotfelet under matchen. Leander Paes coach som såg matchen sa att det inte alls var något fotfel. Det var riktigt trist att avsluta matchen på det sättet och huvuddomaren kom efter matchen, bad om ursäkt och sa att inte kunde ”overrula” hemmadomaren på baslinjen…

Förhoppningar/mål 2018?

– Vara skadefri, komma tillbaka på topp-70, kvala in i Wimbledon, gå långt i en svensk ATP-turnering och hjälpa Sverige vinna i Davis Cup!

Vi tackar ”Sillen” för pratstunden och önskar honom ett stort lycka till 2018!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.