Betta på tennis: Vad är bra odds?

0
1424

Artikeln i samarbete med SlotsGalen.se

Fotboll och ishockey må vara några av jättarna när det kommer till betting och odds. Men tennisen ligger även den i toppen och skiljer sig faktiskt en hel del mot vad lagsporterna gör. Vad tennis erbjuder som inte alltid är lika garanterat med de större lagsporterna är mer action. Där en fotbollsmatch kan gå 90 minuter eller mer utan ett enda mål, går det inte att undvika poäng och snabba vändningar i tennis. Att betta på tennis blir därför riktigt intressant när vi dyker ner i teorin. Vad är bäst, spela pre-match eller live? Vad borde man tänka på när man bettar på tennisodds?

Att betta på tennis

Tennis spelas både utomhus och inomhus, vilket gör att det nästan året om finns turneringar att spela på. De mest populära är de som utgör Grand Slam:

  • US Open
  • Wimbledon
  • Australian Open
  • French Open

ATP och WTP turneringarna är också stora, likaså lagturneringar som till exempel Davis Cup.

En del av hur du ser till att betta rätt på tennis är genom att hålla dig uppdaterad om spelarna. I lagsporter är det enklare för en spelare att kanske inte prestera på topp, om laget ändå gör ett bra jobb. Men när det kommer till tennis är det max fyra spelare på planen samtidigt. Det betyder att spelarnas form, föregående matchresultat och eventuella skador är ännu viktigare att hålla koll på – de kan inte gömma sig bakom lagkamrater.

Vilka odds är bäst? Är det lätt att vinna pengar?

Tennis är en ypperlig sport att betta live på, då du förutom en actionfylld match att njuta av får massor av tillfällen att betta på givande odds. Håll dig uppdaterad, ta en närmare titt på hur spelarna reagerar under olika slags tillfällen. Presterar Federer bättre när han blir frustrerad?

Slappnar Rafa av när han spelar på den blå planen under Australian Open? Vilka spelare har dragits med skador som kan påverka deras prestation, i matchen du tänker spela på? Som du redan säkert vet handlar sporten en hel del om att hålla huvudet kallt och inte låta dina känslor styra. Detsamma gäller när du spelar om pengar, som spelare bör du endast spela med pengar som du är redo att förlora. Det finns guider dock som som kan öka dina chanser och ge dig en gnutta fördel mot huset. På https://slotsgalen.se/information/vinn-pengar-snabbt hittade vi en del tips och tips och system som man kan använda sig av varesig man spelar på spelautomater som bettar på tennis.

Spela Pre-match på tennis

Att betta på vinnaren av en tennismatch kan vara riktigt knivigt, då väldigt mycket kan hända under en match. Det är inte heller så att man kan tro att man kör ett säkert kort för att man till exempel bettar på att Djokovic tar hem matchen mot en lägre medel rankad spelare. För att inte tala om att det oddset kanske inte är så mycket att spela på. För att hitta intressanta odds är ett bra tips att kolla närmare på handicap-marknaden.

Ett tennishandikapp används för att jämna ut matchen mellan två spelare så att vinstchansen blir nästan 50%. Med handikapp spelar man inte på vem som vinner matchen, utan hur en spelare presterar. Handikappet tas med i det slutgiltiga spelresultatet och räknas på antal gem en spelare tagit hem.

Säg att i en match mellan spelare A och spelare B, har spelare B handicap-odds med +3.5.

Spelare A klår spelare B med en poänglinje på 6-4, 2-6, 6-4.
Spelare A vann matchen med 2 set mot 1, men vem vann flest gem?

Spelare A vann 14 gem och spelare B vann också 14 gem. Men när handikappet har lagts till, har spelare B 17,5 gem – då går oddset in.

Spela live på tennis

Tennis är trots bra möjligheter för pre-match betting, en sport som ger mest action och underhållning när man spelar live. Oddsen kan ändras väldigt snabbt, det är här din hemläxa om spelarna verkligen kommer till bra användning. Hur spelaren presterat i tidigare möten, har spelaren rest mycket innan matchen eller matchar inte motståndarens spelstil med den du vill betta på. Vem möter vem? Många brukar hålla ögonen på de stora spelarna och inte riktigt bry sig om de mer okända spelarna, vilket kan vara ett missat tillfälle att spela på en stark oseedad spelare.

Till live betting i tennis tillhör också att spela på vem som vinner nästa set. Här får du ta det varsamt. För trots att det kan kännas som en självklarhet att om Nadal går upp i 2-0 i set. För att det ser perfekt ut att betta på att han tar hem nästa också, kanske så inte är fallet. Ofta sker det att spelaren som leder får lite väl mycket självförtroende, sänker garden, och på så vis nästan ger bort nästa set till motståndaren.

Spela lagligt

Kom ihåg att vi fick nya spellagar i årsskiftet i Sverige. Nu bör du därför vara försiktig med vart du spelar. Välj allt en spelsida som  har beviljats licens från Spelinspektionen för att undvika tråkiga överraskningar när du väl ska få ut din vinst. På dessa spelsidor utlovas även säkert spel utifrån problemspelarperspektiv. Behåll kontrollen över ditt spelande.