Daniel Appelgren summerar året: ”Mycket märklig Kazakhstan-resa”

0
939
Daniel Appelgren. Foto: Jacob Johannesson/Tennisportalen.

Det är hög tid för Daniel Appelgren, i skrivande stund rankad 834 i världen, att summera året 2017 med fem snabba frågor. Mycket nöje!

Sjukaste som hänt under året?

– Sjukaste som hänt under året måste tyvärr vara när vi var i Italien och spelade. Jag och Rosen skulle spela dubbel senare på kvällen men blev diskade pga incidenten som hände under Rosens singel..

Läs mer: Rosenholm slog ut tänder på motståndare – fick matchstraff

Bästa som hänt under året?

– Även om elitserien inte är bland det viktigaste för mig var det rättså skönt när det stod klart att vi skulle stanna i elitserien. Mest med tanke på att det hade varit uppförsbacke från start med min skada och lite stolpe ut i vissa matcher.

Märkligaste tävling under året?

– Det var nog när jag skulle åka till Kazakstan och hade vart magsjuk dagarna precis innan. Hade inte hunnit bli helt frisk så var minst sagt en jobbig resa för mig. Vi landade mitt i natten på den mest sletna flygplats du kan föreställa dig och såklart kom inte våra väskor. Vi var där i 3 veckor och fick inte våra väskor förrän tills sista tävlingen skulle börja. Det var mycket som var märkligt med denna resan.

Sämsta domarbeslut under året?

– Det är nästan för många för att kunna välja en specifik. Men det var rättså roligt under elitserien när linjedomarn dömer ut en boll som är klart ute, och huvuddomarn går in och over-rulear domslutet för att sedan försöka ändra tillbaka till att bollen var ute för att han inser att han gjort fel. Sedan inser han att han inte kan re-correcta sin egna correction och ändrar sig därför igen vilket gör att bollen tillslut döms in. Detta var i andra set vid 5-5 och 15-15..

Förhoppningar/mål 2018?

– Jag har många mål inför 2018. Förhoppningsvis kan jag börja året hyfsat bra så att jag klättrar en del på rankingen. Har inte mycket att försvara det första halvåret så vi får se vad som händer.

Vi tackar Daniel Appelgren för pratstunden och önskar honom ett stort lycka till 2018!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.