Davis Cup: ”Otroligt kul att se Mackan spela så bra som han gjorde” – Lindstedt hyllar Eriksson efter dubbelsegern

0
842

Joao Sousa och Gastao Elias hade inför lördagens dubbelmatch i Kungliga Tennishallen spelat 36 matcher tillsammans genom åren på touren och 12 i Davis Cup-sammanhang. Markus Eriksson och Robert Lindstedt? 0. Siffrorna? 7-6 (6), 6-2 till svenskarna som ger Sverige övertaget med 2-1 inför singlarna.

– Jag har mycket att tacka ”Mackan” för, han lyfte mig, säger Lindstedt med en hyllning till Markus Eriksson.

Lindstedt/Eriksson har gett bröderna Ymer ett mycket fint utgångsläge i singlarna på lördagen. Elias Elias möter Portugals stjärna Joao Sousa, (står 0-1 i set till Portugisen när den här artikeln skrivs), och Mikael Ymer ställs mot Gastao Elias. Två chanser har Sverige med andra ord och möjligheten att fortsatt gå obesegrade under kapten Johan Hedsbergs ledning och kvala till World Group, den högsta divisionen i Davis Cup, är högst realistisk.

– Jag var nervös idag och jag mådde så dåligt innan match. Det var inte helt lätt att nå mig fast det har jag också sagt i tidigare intervjuer, ju sämre jag mår innan, desto bättre brukar jag spela, säger Lindstedt på den efterföljande presskonferensen.

Lindstedt fortsätter.

– Man kan nästan tro att vi spelar på Hovet. Det är så snabbt. Vid 0-30, 30-40 i eget servegem är vi ändå favoriter på ett så snabbt underlag. Presterar vi en poäng ska vi åtta gånger av tio få den med oss så procentuellt, om vi bara håller lugnet ska vi vinna majoriteten av poängen och det nyttjade vi när vi blev pressade i inledningen av första set.

Det här var i princip en måstematch för er med tanke på hur Joao Sousa spelade igår mot Mikael Ymer?

– Jo, men det kändes mycket bättre när Elias (Ymer, reds.anm) vann och kvitterade mot Gastao. Det har känts väldigt bra på träningarna, volley och serven har klickat. Visst var man nervös innan men jag kände ändå direkt att man bara måste våga spela här, det är världsspelare vi möter och jag tyckte jag tog för mig väl, säger Markus Eriksson.

 

Hur tycker ni publiken och stämningen har varit hittills i Kungliga Tennishallen?

– Grym! Det var fantastiskt att ha den svenska publiken med oss och det hjälper verkligen. Portugiserna fick några oklara domslut emot sig och i regel brukar hemmapubliken tända till när ett bortalag protesterar mot domare. Det blev mycket högljuddare efter det och så är det alltid.

När Lindstedt får frågan om hur man taktiskt manövrerade portugiserna svarade han följande:

– Vi pratade om det innan, vi skulle aldrig slå fler än två slag kross mot Sousa. Har det kommit tillbaka två slag från vår sida ska vi bara fram eftersom han missar inte, han är så bra med den forehanden. Jag har ju sett han hur många gånger som helst och minns när han tränade forehandkross mot Del Potro i Estoril förra året som att det är en junior han står och tränar med. Hamnar vi där vet vi att vi förlorar majoriteten av poängen och det är så man får tänka. Av tio poäng, hur många kan vi vinna? Spelar vi kross med honom så kanske vinner vi tar tre poäng och det vinner ma inte många matcher på.

Se setbollen från första set och matchbollen i klippen här nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.