Davis Cup i Kungliga Tennishallen!

0
1653
Panoramabild, Kungliga Tennishallen. Foto: Alex Theodoridis

Davis Cup är tillbaka i huvudstaden och Kungliga Tennishallen för första gången på 8 år när Sverige möter Portugal den 6-7 april!

Det blev som en i panelen i vår podcast, Source, hade hoppats på med Davis Cup i Kungliga Tennishallen. Avsnittet lyssnar ni på här nedan. Alla till Kungliga!

Följande text är ett pressmeddelande från det Svenska Tennisförbundet.

KLTK har en lång och stolt tradition av att stå värd för såväl landskamper som stora tennisevenemang. Årligen arrangeras ATP-tävlingen Intrum Stockholm Open i Kungl. Tennishallen, vars centrecourt var spelplatsen när Sverige vann sin första Davis Cup-titel 1975.

Om två månader hoppas de svenska tennisherrarna kunna skriva ny Davis Cup-historia på klassisk mark. Efter 3–2-segern mot Ukraina förra helgen står Portugal för motståndet i andra omgången i division 1. Segraren i april får chans att kvala upp till elitdivisionen, World Group.
– Väldigt roligt med en hemmamatch i Kungl. Tennishallen, det är en anläggning som våra spelare trivs väldigt bra i. Att möta Portugal blir en oerhört tuff och spännande utmaning. Vi ska försöka förbereda oss på bästa sätt, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.
– Detta blir den 15:e Davis Cup-drabbningen på KLTK sedan första gången 1960 då vi slog Sydafrika med 5-0. Det ska verkligen bli roligt att välkomna denna spännande match, säger Mats Låftman, KLTK.

Biljetterna släpps den 16 februari på Tickster.com. Preliminära starttider är fredag 17.00 och lördag 13.00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.