Elias Ymer inkvalad i Australian Open – hyllar svenskklacken: ”Brutalt bra”

2
1331
Elias Ymer. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

2015 kvalade Elias Ymer in till samtliga 4 slams på touren vilket endast kanadensaren Frank Dancevic mäktat med tidigare i historien. Sedan dess har det gått tungt för svensken på tennisens allra största scen men trendbrottet kom klockan 11:54 lokal tid i Melbourne då Ymer slog in matchbollen mot 179-rankade Darian King.

6-3, 6-4 skrevs siffrorna till och efter matchen hyllade Ymer den svenska hejarklacken. – Dem var brutalt bra, säger han till Tennisportalen.

Darian King, 25 år gammal från Barbados, hade inför kvalfinalen i Australian Open plusstatistik på svensken med en seger från kvalet i Delray Beach 250-turnering, 6-1, 6-4.

Revanschen skulle komma att bli ett faktum och Ymer säger själv, i ett trångt intervjurum efter match, att han var väl förberedd på uppgiften.

– Jag visste att bollarna kommer tillbaka mycket mot honom då vi mötte varandra förra året. Jag visste att det skulle bli en väldigt tuff match och idag hade jag träffen och vapen för att slå ut honom. Jag spelade aggressivt hela matchen och kände mig avslappnad därute.

I inledningen av matchen halkade Elias olyckligt till på banan efter en tillfällig regnskur och fysion kallades in kort därefter. Fansen på plats befarade det värsta och diverse tweets om allt minsann var över strömmade in till Tennisportalens twitterkonto.

– ”Shit, snälla, hoppas bara jag inte har dragit ljumsken”, tänkte man. Jag ville säkerställa med fysion att allt var okej, han gjorde några tester och det gick bra. Inget allvarligt, försäkrar Ymer.

Svenskklacken på bana 15 skapade en fantastisk stämning, trots 15-talet supportrar. Elias var mer än nöjd över svenskarnas insats.

– Klacken var brutal, riktigt bra! Engagerade och jobbade hela matchen.

Hur har känslan varit att inte spela i en Slam efter att du 2015 spelat fyra på raken?

– Jag har inte känt så mycket. Man jobbar varje dag med sig själv, man måste jobba ödmjukt och varje dag är en ny dag. Det finns ingen säkerhet i tennisen, man måste ta varje dag som den kommer och vara optimistisk och hoppas och träna hårt. Nu ser jag bara fram emot att fortsätta göra bra ifrån mig här.

Hur mycket har Robin Söderlings inträde i din karriär betytt?

– Han har verkligen betytt en stor del för mig. Han kom in när jag hade en väldigt tuff period och att han verkligen ville ha mig just då kommer jag alltid vara tacksam för. Vi har tränat hårt, jobbat på rätt saker och det är kul att man får resultat.

Vad har ni specifikt tränat på i ditt spel?

– Mycket att jag ska få ut max i mitt spel, spela på mina villkor och inte backa ner i banan. Hela tiden försöka vara aggressiv. Han sa åt mig direkt, ska du spela på ATP och Grand Slam-nivå måste du spela aggressivt. Det går inte att stå för långt bakom baslinjen.

Hur många veckor kör ni tillsammans i år?

– Vi ska köra 15 veckor ute på touren och träna en hel del hemma också. Vem det blir utöver dessa veckor har jag inte tänkt på ännu.

Vem Elias nu möter i huvudturneringen säger han själv inte spelar någon roll. Inte ens om det blir kompisen och norrmannen Casper Ruud.

– 16 spelare kvalar in och två kvalare möter varandra. Jag vet inte vad jag ska säga, det sitter inte i min makt. Jag kan bara göra vad jag gör bäst.

Sista frågan till Elias skulle handla om underlaget. Ett underlag som beskrivs som ”Medium-fast” och som har snabbats upp rejält de senaste åren.

– Vissa banor är olika, den banan jag spelade på mot Novikov var blixtsnabb. Den jag spelade på idag (bana 15, reds.anm) var perfekt. Bana 3 och Rod Laver Arena är lite långsammare.

2 COMMENTS

  1. Härligt Elias!!! Fantatiskt bra. Du Alex får ta del i vinsten för jag antar att du stod i klacken? Jättekul också att Ruud är med. Båda möter kvalspelare i första omgången. Ruud ser ut att ha lite lättare lottning (1:Halys, 2:Schwartzmann) än Elias (1:Mcdonald, 2:Dimitrov). Ska bli spännande.

    • Jag stod mest och filmade klacken =) Har lovat min poddkollega Jacob att vara högst deltagande i klacken nu mot Mcdonald – vamos!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.