Elias Ymer utslagen i Australian Open: ”Jag var vilsen på banan”

1
1161
Elias Ymer. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

186-rankade Mackenzie Mcdonald från USA släckte Elias Ymers drömmar i Australian Opens huvudtävling. Siffrorna 6-4, 6-3, 4-6, 6-1 i öppningsrundan stämde överens med matchbilden och Ymer var efter matchen väldigt öppen med hur tankarna gick.

– Jag kände mig vilsen därute och var chockad över hur snabbt det gick, säger han till Tennisportalen.

Mackenzie Mcdonald var på förhand en mycket fin lottning i huvudtävlingen då båda spelarna kvalat in. Oddsen pekade på en jämn drabbning och många hoppades på att svensken skulle ta sin första seger i en huvudtävling på Grand Slam-nivå.

Matchen blev en ensidig historia där Mcdonald var den som dikterade inledningsvis och släppte därefter aldrig taget. Något som Ymer höll med om när Tennisportalen fick en pratstund med svensken efter matchen.

– Jag kände att det var alltid på hans villkor, när gick för det, när han höll i bollen från bakplan. Nu i efterhand borde jag kanske börjat matchen ännu aggressivare, då kanske han hade fått känna det jag kände. Jag trodde att han skulle missa mer och det var nog därför jag höll i bollen. Han missade dock ingenting, bara gick in och ”dödade” hela tiden, analyserar Ymer och fortsätter.

– Han spelade riktigt bra. Han var jätteaggressiv och kontrade extremt bra. Jag kände mig vilsen på banan, det var väldigt svåra förhållanden, det blåste, och det gick riktigt snabbt.

Banan såg väldigt snabb ut från sidan. Lite som en isbana.

– Det kändes verkligen så och det passade honom riktigt bra, han ligger lågt och slår hårdare och hårdare. Då blir det att man blir: ”Shit, ska jag dra igenom bollen, den kanske sticker”. Han pressade mig konstant och det borde varit jag som skulle varit aggressiv men han gjorde det helt enkelt bättre.

Hur mycket kände du till om Mcdonald inför matchen?

– Jo men vi känner varandra. Han har ju slagit bra spelare, gick lätt i kvalet här och han går för det, det är så man måste spela. Jag skulle varit mer aggressiv, helt klart, konstaterar Elias Ymer.

Hur ser ditt kommande spelschema ut?

– Jag ska spela Davis Cup i Ukraina och sedan spelar jag Budapest Challenger.

Ovetandes, på ett ungefär, hur mycket han hoppar upp på rankingen efter att ha kvalat in i Australian Open medger Ymer att kontinuerligt spela på ATP-nivå är målsättningen för året.

– Det är alltid drömmen att spela ATP-turneringar. Samma sak som Futurespelarna vill börja spela Challengers så vill jag spela ATP. Jag måste upp lite på rankingen och spela lite mer ATP, det hade varit väldigt kul.

Hur skulle du sammanfatta hela din sejour här i Australian Open? Du kvalar ändå in och spelar ett Grand Slam.

– Självklart är jag besviken och ville verkligen vinna men jag kunde också förlorat i kvalet. Det är skönt att man haft en träningssäsong då man sett fram emot Australian Open och sen gör det bra här. Jag spelade kvalfinal i Doha (ATP, reds.anm) vann en match i dubbeln och kvalade in här. Optimistisk för framtiden är man, absolut. Jag kan vara hur ledsen som helst men det kommer inte hjälpa mig någonting. Det är bara att gå vidare och försöka komma hem så snabbt som möjligt till Sverige.

Hur länge blir du kvar här?

– Ingen aning, jag ska försöka ta första möjliga flyg hem. Nu när man är utslagen ur turneringen är det bara jobbigt.

Du vill inte se Federer lira då?

– Nej, det kan jag göra på TV.

Avslutningsvis riktar Elias Ymer ett stort klack till den högljudda svenskklacken som i vanlig ordning presterade på topp.

– Jättetack verkligen till alla i klacken. Jag är jätteglad att man har sånt stöd här i Australien, väldigt tacksam är jag och synd att jag inte kunde vinna. Det hade varit kul att lira mot Dimitrov med svenska klacken på läktaren. Det var inte meningen denna gång men jobbar jag bara på så kommer det en dag!

Höjdpunkter samt bildgalleri från matchen hittar ni här nedan.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.