“Fidde” Rosengren och Kyle Edmund går skilda vägar

9
1314

Fredrik “Fidde” Rosengren avslutar karriären som tränare och bryter sitt samarbete med 28-rankade britten Kyle Edmund.

Stuart Fraser från brittiska The Times var först med att rapportera om att duon bryter sitt samarbete. Det efter att Fredrik “Fidde” Rosengren valt att avsluta karriären som tränare.

– Allting har ett slut och jag kände att det var dags att ta det beslutet nu, säger Rosengren till Viasat.

Rosengren och Edmund kan blicka tillbaka till ett fint 2018 tillsammans där britten gick till semifinal i Australian Open och vann ATP-turneringen i Antwerp.

Nu väntar TV-jobb för “Fidde” som kommentator på Viasat.

Fredrik “Fidde” Rosengren gästade Source Tennismagasin hösten 2018 och summerade då året med Kyle Edmund. Avsnittet hittar ni i spelaren nedan.

9 COMMENTS

 1. Tittar man på Meltzer och Edmund som F.R. tränat så har det inte gått bra
  för dem sista tiden. Många av hans tidigare adepter har också drabbats av skadeproblem. Sätter ett stort frågetecken för han som tränare. Han plockar poäng i början men sen verkar det vara mycket luft bakom fasaden. Kritik mot att artikelförfattaren inte kollat upp resultatutvecklingen på ATP tour på hans spelare och inte tar upp skade benägenheten under F.R.

  • Hur länge varade egentligen samarbetet med Melzer? Några veckor va? En spelare som innan Fidde jobbat med var enormt skadedrabbad. Vilken resultatutveckling pratar du om? Vore intressant att höra.

   Jag vet vart du vill komma med skadebenägenheten. En viss anonym bloggare som inte är så anonym längre har länge menat på att det ska vara nåt fuffens där. Rolig konspirationsteori ändå.

   • Som sportjournalist är det tveksamt om du ska ägna dig åt vänskapsreportage. Inte seriöst. Ta reda på fakta. Hur många av F.R.spelare har fått avsluta karriären i förtid? Vad har han konkret bidragit med i spelarens utveckling? Som spelare var han en glidare. Inget imponerande. Ref. Smålands spelare.

 2. Edmund gick mycket dåligt sista tiden fram till att de skildes åt.Se ATP Tour. Rosengren står nu som tränare till Meltzer. Se ATP tour.
  Om jag som läser juridik idag och jobbar proffessionellt som tränare hade tilldelats ett yttrande som det du menar är konspirationsteori hade du fått förklara dig rättsligt

 3. Vänskapsreportage? Jag rapporterade likt övriga medier om att de splittrat. Att då också skriva om det du hänvisar till blir ju bara fånigt. Hoppas du kontaktat övriga medier också.

  Vad han har konkret bidragit med i Edmunds fall? Från 50 på världsrankingen till 14 i världen och semifinal i en Grand Slam får ändå ses som skapligt. Sen att det inte startat bra i år är inget att hymla om.

  Inte uppdaterat på ATP:s hemsida. Melzer-samarbetet varade i några veckor.

 4. Det gäller att komma bakom ytan och söka svar från båda parter – olika källor. Då börjar vi närma oss sanningen.
  Svensk tennis har under lång tid bestått av ryggkliare utan kunskap och ytliga stekare som inte tagit tennisen i rätt riktning.

 5. Hör vad du säger och uppskattar att du tar din tid och skriver här men artikeln handlade enbart om att rapportera om ett avbrutet samarbete kort och gott.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.