Fognini VS Tomic: Precis så galet som vi hade förväntat oss

0
919

Det var uppdukat för en popcornmatch utöver det vanliga. ATP-titeln i Chengdu stod på spel och det mellan tourens kanske mest färgstarka spelare. Var vi verkligen redo för det här? 

Fabio Fognini. ATP-tourens största profil i mångas ögon. Det händer alltid något kring Fabio Fognini, vare sig det är bländande tennis i ena stunden, till att italienaren fullständigt tankar och ska bråka med allt och alla bara kort därefter. Många har verkligen spekulerat kring vad som verkligen försiggår inne i Fabios huvud, utan att få några direkta svar eller ens kunna se en gnutta av beteendemönster. Italienaren är ett unikum i det avseendet.

I år har vi sett en gnutta av kontinuitet i Fabios spel och det har i sin tur mynnat ut till att bli hans bästa säsong i karriären med 3 ATP-titlar och en 13:e plats på världsrankingen. När Fabio verkligen vill är det få som kan stoppa honom. Men det visste vi redan.

Bernard Tomic? Ja, vart ska vi börja egentligen… Australiensarens karriär de senaste åren har mer präglats av hans skandaler och uttalanden vid sidan om banan istället för hans prestationer. Inte så konstigt egentligen. ”The tank engine”, som han kommit att kallas av diverse tennisfans, har varit nere runt 250 på världsrankingen i år och istället fått harva på Challengertouren. Harva låter lite fult och är nästan ett hån mot den fina Challengertouren, men en spelare av Tomic kaliber, med det spelsinne han besitter, har inget där att göra.

Men! Han har de senaste veckorna skärpt sig rejält, australiensaren och är nu inne i topp-100 igen.

Vi ska dock inte gå händelserna i förväg här eftersom vi då skippar det som hände igår. Finalen. Finalen mellan Fabio Fognini och Bernard Tomic i Chengdus 250-turnering.

Det blev precis så galet som vi hade förväntat oss mellan två av tourens mest färgstarka och sevärda spelare.

Nu återstår det bara för er läsare att luta er tillbaka därhemma i stugorna, kanske bunkra upp med lite snacks, popcorn eller dylikt. Och bara njuta av höjdpunkterna mellan Fabio Fognini och Bernard Tomic.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.