Johanna Larsson. Bild: Jimme48 Tennis Photography - http://www.j48tennis.net

Säsongen 2019 har smygstartat med kvalspel till WTA och ATP-tävlingar, vilket vi är fantastiskt glada för här på Tennisportalen.

Innan vi ringer in det nya året ska vi kika på vart i världen svenskarna inleder tennissäsongen 2019 – mycket nöje! 

Rebecca Peterson var anmäld till WTA-tävlingen i Auckland som inleder huvudtävlingen 1:a januari men drog sig ur p.g.a skada, mer om det läser ni här. Rebecca är dock anmäld till tävlingen i Hobart, som startar veckan innan Australian Open.

Elias Ymer skulle tidigare idag lördag möta ukrainaren Sergiy Stakhovsky i ATP-kvalet till Doha, men lämnade återbud innan matchsstart. En armbågsskada är anledningen enligt ATP.

Johanna Larsson inleder året i Auckland och ställs direkt mot andraseedade Julia Goerges.

View this post on Instagram

Arrived🇳🇿 #brunaochfina #asbclassic 🎾

A post shared by Johanna Larsson (@johannalarsson111) on

 

Mikael Ymer startar året i Noumeas Challengerturnering, Nya Kaledonien. Mikael går direkt in i huvudtävlingen då Challengertouren ändrat upplägg till 48-lottningar.

Robert Lindstedt teamar upp med storservaren Milos Raonic i Brisbanes dubbelturnering. Det svensk/kanadensiska paret får bekänna färg direkt i form av bröderna Bryan.

View this post on Instagram

Very clever @nbtennis. Very, very clever.

A post shared by Robert Lindstedt (@robertlindstedt) on

 

Jacqueline Cabaj Awad går in i 25,000-dollarstävlingen i Hong Kong (Inleds 31 december) tack vare sin ITF World Tennis Ranking, och tar en av tävlingens fem platser reserverade för spelare med högst ITF-ranking. Förstaseedad i tävlingen är 171-rankade Valentini Grammatikopoulou. Cabaj Awad går även in i 25,000-dollarstävlingen i Hongkong veckan efter.

Mirjam Björklund är andraseedad i Monastirs 15,000-dollarstävling som startar den 7:e januari.

Markus Eriksson inleder året 2019 i Spanien och i 15,000-dollarstävlingen i Manacor. Tävlingen spelas på Rafael Nadals Akademi och “Mackan” är fjärdeseedad. Turneringen startar 7:e januari.

Lucas Renard kvalar till 25,000-dollarstävlingen i Los Angeles. Inleds 31:a december.

Jonathan Mridha är tredjeseedad i Monastirs 15,000-dollarstävling och går in med en protected ranking. Ett rykande färskt poddavsnitt med Jonathan finns i spelaren nedan där han bland annat pratar om sina förväntningar 2019.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.