Lista: Roliga händelser i Stockholm Open genom åren

Stockholm Open 2022 är bara ett par dagar bort och således har vi grävt i arkivet och hittat ett par godingar från turneringens tidigare upplagor – mycket nöje!

Veckans servettman: Filip Krajinovic (2016)

Filip Krajinovic, tidigare benämd som tennisens ”Nya Agassi” var inblandad i en högst obskyr incident utanför Kungliga Tennishallens entré då serben tappade en drink av något slag i en av tävlingens alla bilar. Krajinovic gick, mycket föredömligt, med rappa steg mot hallens restaurang, hämtade vad som såg ut att vara ett femtiotal servetter och mycket riktigt myntades ett nytt smeknamn – servettmannen!

Veckans rötägg: Robert Lindstedt (2015)

Sveriges främste dubbelspecialist må ha varit en fantastiskt duktig dubbelspelare år 2015 men beteendet på banan gentemot sina kollegor lämnade tyvärr mycket att önska. Stackars kamrat Qureshi säger vi som blev lämnad ensam på banan efter den svidande förlusten mot Arvidsson/Simonsson (se klippet nedan). Otippat att partnerskapet avslutades kort efter tävlingen i den svenska huvudstaden? Givetvis inte…

Veckans mest oklara åskådare: Sock-fantasten (2015)

Lägg ner kameran, du stör Sock. Han blir störd av dig. Han ska inte tappa gem mot han som står därborta”. Undertecknad fick sig en rejäl avhyvling av en högst märklig och oklar åskådare under inledningen av första set mellan Jack Sock och Malek Jaziri i första omgången. Förmodligen var avhyvlingen bettingrelaterad med kaffepengar inblandade…

Veckans diss: Mate Pavic (2015)

Undertecknad höll på att intervjua dubbelparet Pavic/Venus när den förstnämnda helt enkelt drog mitt i intervjun och överlämnade allt ansvar på den stackars Venus. Venus var efter intervjun inte helt tillfreds med sin partners agerande och påpekade detta mycket riktigt för sin själsfrände. Paret kunde dock repa sig efter händelsen och gick till finalen där Monroe/Sock blev för tuffa. Extra roligt dock att det var ombytta roller vid prisceremonin efter matchen där Mate Pavic körde solo.

Veckans träningsnarkoman: Nicholas Monroe (2015)

Dubbelspecialisten Monroe tränade ständigt under sin vistelse i den svenska huvudstaden och om han inte befann sig på träningsbanan så körde han intensiv spinning i gymmet. Sällan har man skådat en sådan träningsvillig spelare och därför var det oerhört värdigt att just Monroe vann i dubbelklassen med den inte lika sympatiska partnern Jack Sock. Ville man få en pratstund med Monroe så gick det naturligtvis inte då spelaren i fråga var för upptagen med att springa mellan träningsbanorna för nya träningspass. En förebild på alla sätt och vis, denna Monroe.

Foto: Sebastian Gustafsson/Swetennis

Veckans mest obskyra: Arnaboldis mjölkdrickande (2014)

”Det här låter som ett konstigt önskemål men Arnaboldi vill ha mjölk” – ett citat som mycket väl kan klassas som ett av de sjukare i turneringens historia. Supervisorn kan inte ha trott sina öron när domaren helt sonika beställde in ett glas mjölk till stackars Andrea Arnaboldi som var mitt uppe i en kvalfight. Swetennis fina reporter Sebastian Gustafsson snappade upp episoden som sedermera mynnade ut i en mycket fin intervju!

Veckans bästa: Tv-spelet (2016)

Den senaste upplagan av FIFA fanns att provspela under veckan och beslutet skulle visa sig vara ett rent genidrag av arrangörerna eftersom undertecknad fick chansen att utklassa Swetennis mycket trevliga skribent Jacob Johannesson trots ett försprång på 2-0 och med ett decimerat antal spelare.

Fotograf: Ett random fan
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.