Nio snabba med Markus Eriksson: ”Grusbanan hade inte sett vatten på flera år”

”Nio snabba” är en frågeserie som vi nu lanserar på Tennisportalen där vi ställer nio, relativt kontroversiella, frågor till olika svenskproffs. Patrik Rosenholm var först ut, nu har turen gått över till 498-rankade Markus Eriksson. Trevlig läsning!

Läs mer: ”Kackerlackorna sprang över golvet med jämna mellanrum

Sämsta turneringsupplevelse?

Man har varit på många dåliga ställen men en av dem får jag ändå säga att Cherkassy i Ukraina var. Då var det tre inomhusbanor med gymnastikgolv och under en match jag spelade så smälte snön från taket så det droppade in på banan. De (arrangörerna) kom in med en lövblås för att torka så det var omöjligt att höra något när man spelade.

Konstigaste som hänt dig under en match?

 Jag blev glundlurad en gång under en futurematch då motståndaren låtsades som att bollen var sönder och slog då bara över den. Jag tog ner bollen och såg då att det inte var något fel på den. Han sa då: ”15-0” och gick över till nästa ruta. Väldigt påhittigt!

Värsta hotellupplevelse i karriären?

– Spelade i Grekland ett år i Heraklion, bokade då ett hotell och betalade i förväg. När jag väl kom dit var hotellet stängt och ingen var där. Jag fick tag i managern efter ett tag som då låste upp ett rum för mig och jag fick under en vecka bo i ett ödelagt hotell som var helt nersläckt, det var lite speciellt…

Sämsta domarbeslut du varit med om?

– Var faktiskt också i Grekland, då jag mötte deras gamla idol Konstantinos Economidis (fd.rankad 112, reds anm) och det var ju ganska tydligt var domaren stod i matchen. Kommer ihåg att jag bröt fram till 6-5 i tredje set då jag slår en vinnare som kanske var 2-3 decimeter inne på båda linjerna men som domaren dömde ut och nonchalerade mig totalt. Han gjorde ytterligare ett sådant domslut några bollar senare och det var ganska tydligt att han hade bestämt sig vem han ville skulle vinna matchen.

Sämsta motståndare?

Kan inte komma på någon speciell men jag och Milos Sekulic blev magsjuka i Marocko ett år och kunde knappt ta ett steg. Vi släppte ändå bara två game i dubbeln  så dem var inte direkt glödheta…

Favoritturnering på touren?

– Swedish Open är den bästa tävlingen jag spelat och är väldigt nära hem så jag brukar få bra stöd från familj och vänner!

Sämsta bana du spelat på?

– Här kan vi välja och vraka och är det något man får uppleva så är det riktigt dåliga banor ute på touren. Jag och Isak Arvidsson har nog upplevt de två sämsta träningsbanorna. Det var i 35-gradiga Egypten vi spelade på en grusbana som troligtvis inte sett vatten på flera år. Den låg bredvid en byggarbetsplats och så fort man rörde sig fick man ett rökmoln i ansiktet.

Värsta publikupplevelse?

 Får nog vara båda bortamatcherna i Israel och Tunisien i Davis Cup. Kanske mest i Tunisien då jag satt på bänken och kunde höra alla psykningar och burop mellan servarna. Det var också speciellt i dubbeln när vi gjorde två raka dubbelfel och publiken jublade som det blev mål i fotboll, det är man inte med om så ofta.

Bästa spelare du mött?

– En av dem bästa var i Davis Cup borta mot Slovakien då jag slog Andrej Martin (rankad 114) med 3-1 i set i den fjärde matchen!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.