Sammanfattning av tisdagen i Båstad Challenger

Tisdagen i Båstad Challenger bjöd, trots tråkigt väder, på en hel del publikfriande tennis och vi på Tennisportalen sammanfattar här nedan samtliga matcher som hann spelas klart innan regnet tog över helt och hållet.

Tio matcher stod på schemat, sex spelades klart. Här nedan följer en sammanfattning av tisdagens spel i Båstad Challenger.

 

Evgeny Donskoy – Frederico Ferreira Silva 6-4, 6-3

Förstaseedade ryssen stod inte för en alltför övertygande insats men gjorde vad som krävdes för att ta hem segern. Borde vunnit första set med betydligt större siffror. Bör besegra Laaksonen rätt enkelt i kommande omgång. 

Roberto Carballes Baena – Scott Griekspoor 6-2, 6-4

Spanjoren har inga direkta vapen men har komfortabla grundslag, rör sig exceptionellt bra på en grusbana och gör sällan oprovocerade misstag, räcker långt det. Trots att holländaren var aggressivast på banan och i perioder spelade ruskigt bra tennis kom han inte ens i närheten. Kan mycket väl vara med och bråka om titeln i slutet på veckan.

Henri Laaksonen – Markus Eriksson 6-3, 2-6, 6-3

Spelarna delade mycket broderligt på matchens två första set innan kampen kunde börja på riktigt. Skämt åsido, Eriksson inledde trevande men kämpade och malde ner Laaksonen totalt i andra set och inför tredje set kändes det som svensken hade momentum. Efter ett par jämna gem höjde sig Laaksonen samtidigt som Erikssons nivå sänktes drastiskt. Tråkigt för Erikssons del men rättvist i slutändan för Laaksonen.

Horacio Zeballos – Ze Zhang 6-4, 6-2

Andraseedade argentinaren Horacio Zeballos, tillika undertecknads personliga favorit på challengertouren, var helt enkelt för bra för Ze Zhang som inte riktigt är bekväm på underlaget. Av Zhangs 62 matcher på touren under 2015 spelade han 0 (!) matcher på grus och att då ställas mot en renodlad grusspecialist, som bland annat har slagit Rafael Nadal på samma underlag, då förstår ni att det skiljer en hel del mellan nämnda spelare. Zeballos gjorde lite vad han ville och behövde inte förbruka någon onödig energi under matchens gång.

Carlos Berlocq – Hubert Hurkacz 6-2, 6-3

”Charly” Berlocq har inte krönt några större framgångar på ATP-touren de senaste två åren men är utan tvekan en spelare som tillhör toppskiktet på challengertouren. Det polska framtidshoppet Hubert Hurkacz är tuff för vem som helst att möta på snabba underlag och inte lika tuff logiskt nog på en för dagen regntung grusbana men Hurkacz gjorde inte alls bort sig. Skulle egentligen inte spelat alls då han förlorade måndagens sista kvalomgång mot Scott Griekspoor men blev lucky loser efter att Pere Riba dragit sig ur. Tur var väl det då Hubert slog till med denna godbit under matchen. Berlocq svek inte gällande stönandet ska tilläggas.

Isak Arvidsson – Miki Jankovic 6-2, 7-6 (7)

Se följande artikel: http://tennisportalen.se/arvidsson-vidare-efter-dramatiskt-tiebreak-eriksson-utslagen-efter-jamn-drabbning/

Se även bildgalleri från måndagen samt tisdagen

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.