Startfältet för Jönköping Challenger annonserat

En challengerturnering på svensk mark har varit efterfrågad under det senaste decenniet och om drygt tre veckor är det dags. Jönköping står som värd för RC Open mellan den 7-13 Mars och i dagarna har ett mycket starkt starfält annonserats med publikfavoriten Dustin Brown som dragplåster.

Filip Krajinovic (98), Dustin Brown (106) och Jan-Lennard Struff (107), så lyder de högst rankade spelarna i årets startfält av Jönköpings challengerturnering. Tre spelare som just nu står på gränsen till ATP-touren men som inte sviker i underhållningsvärde, i synnerhet inte tysk/jamaicanen Dustin Brown.

Grega Zemlja, Kenny De Schepper, Lukas Lacko och Igor Sijsling har under åren lirat en hel del på ATP-nivå men har saknat kontinuitetet som krävs för att stanna på nivån men kommer säkerligen att vara med och fightas om titeln under veckan.

Mirza Basic vann sin första match i ett slam tidigare under året i Australian Open då han skrällde mot Robin Haase och vann i tre raka set och kommer vara en fröjd för publiken i Jönköping att beskåda med sin offensiva spelstil.

Quentin Halys, Karen Khachanov och det svenska hemmahoppet Elias Ymer är samtliga födda 1996 och samtliga har bekantat sig med spel på tennisens högsta nivå och vi kommer säkerligen få höra mer av dessa spelare i framtiden. Quentin Halys är för övrigt en av Frankrikes absolut största talanger och ses som en spelare som ska ta över efter landets toppspelare.

Turneringen har även fyra Wildcards att dela ut och som Tennisportalen tidigare rapporterat om har Stefanos Tsitsipas, även kallad för världens bästa junior, blivit tillfrågad om en plats i Jönköping.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.