Supertalangens tränare: ”Endast upp till Ymer hur långt han kan gå”

0
1101
Elias Ymer. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

19-åriga Stefanos Tsitsipas beskrivs som Greklands mest spännande tennisspelare genom tiderna och är i skrivande stund rankad 91:a i världen. Elias Ymer, Sveriges största talang på många år och överlägsen sverigetta.

Spelarna drabbades samman i kvalfinalen till Dohas 250-turnering där Tsitsipas gick segrandes i två raka tiebreaks. Apostolos Tsitsipas, far tillika tränare, tror på en ljus framtid för svensken.

Är detta en matchup vi kommer se under många år framöver? Båda beskrivs som Next-Gen, framtidens spelare, av självaste ATP och enligt Apostolos Tsitsipas är det helt upp till Elias Ymer själv hur långt han kan nå.

– Elias är verkligen superatletisk och en mycket fysisk spelare. Med Robin Söderling vid sin sida är jag säker på att han kommer att ha ett mycket intressant år, säger han till Tennisportalen.

För tre år sedan skildrade vi Stefanos Tsitsipas framtidsutsikter här på Tennisportalen och sedan dess har karriären bara pekat spikrakt uppåt. Vad är målet för 2018?

– Vårt kortsiktiga mål är topp-50 i år, prestera bra tennis och vinna så mycket som möjligt. Säsongen är lång som du vet och givetvis är huvudsaken att Stefanos är frisk. Förhoppningsvis kommer han att njuta av varje moment och inspireras att prestera på toppen av sin förmåga.

Precis innan vi avslutar intervjun, som vi får till tack vare Facebook Messenger, skriver Apostolos, möjligtvis påverkad av det nya året och diverse nyårslöften, en sista hälsning till det svenska folket.

– Jag ger mina lyckönskningar till alla som drömmer om att nå sina mål. Njut, dröm och sikta framåt. Gott nytt år Sverige!

Intervjun avslutad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.