Svenskkollen – inför vecka 47: ”Fin möjlighet för Ymer”

0
1031

Säsongen 2017 går mot sitt slut och vi går nu i en vecka där den sista tävlingen spelas på ATP/WTA samt Challengernivå. Det har blivit hög tid för oss att kika på vart i världen svenskarna spelar vecka 47!

Elias Ymer – Bangalore Challenger, Indien ($100,000)

Elias var innan han vann Challengerturneringen i Mouilleron Le Captife för två veckor sedan inskriven i just Indien och Pune Challenger som gick förra veckan men drog sig ur efter titeln. Frågetecken ställdes huruvida Ymer skulle spela sista tävlingen på året och mycket riktigt får vi se svenskettan på herrsidan kriga om en ytterligare titel. Ymer är fjärdeseedad och ställs mot vad vi befarar en lokal talang i form av Suraj R Prabodh. Inget startfält som avskräcker och Ymer har mycket fina möjligheter till att gå riktigt långt.

Rebecca Peterson – Honolulu WTA, USA ($125,000)

Rebecca har haft en väldigt fin USA-turné de senaste veckorna, totalt plockat 112 rankingpoäng och nått semifinal vid 3 tillfällen. Nu får hon chansen att avsluta säsongen på WTA-nivå då hon är direktkvalificerad till huvudturneringen. 237-rankade Arconada från USA väntar i öppningsrundan, en spelare Rebecca bör ha en mycket god chans att slå om man ska tro statistiken från tennisälskarnas favoritapp, Resultina. 18-4 lyder matchfacit för svenskan mot spelare rankade utanför topp-200 det senaste året och bör vara en siffra som talar om att Rebecca minst sagt besegrar de spelare hon på pappret ska besegra.

Christian Lindell – Rio De Janeiro Challenger, Brasilien ($50,000)

Svenskbrassen är tillbaka på Challengertouren igen efter 2 minst sagt omdiskutabla framträdanden i Quito och Buenos Aires Challenger under senare delen av hösten. Lindell får avsluta säsongen anno 2017 på hemmaplan i Rio De Janeiro och motståndet i omgång 1 stavas Javier Marti. En tidigare upphaussad talang i Spanien som spåddes en mycket ljus framtid men som senaste åren fått kämpa för att ta klivet upp till Challengers. En match som spontant på förhand känns kan sluta lite hur som helst.

Cornelia Lister – Mumbai WTA, Indien ($125,000)

Cornelia testade den gångna helgen lyckan i singelkvalet men föll direkt och får nu sikta in sig på dubbelturneringen i Mumbai där hon i par med Rodionova från Australien är tredjeseedade. Lister har 2017 klättrat över 100 platser på dubbelrankingen och knackar nu på dörren till topp-100 (104).

Lucas Renard och Julia Rosenqvist spelar $15,000-tävlingen i Stellenbosch, Sydafrika denna vecka och Linnea Malmqvist $15,000-tävlingen i Sharm El Sheikh, Egypten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.