Svenskkollen vecka 1: Semi för Mikael Ymer – Peterson frisk till Australien Open?

0
1057
Mikael Ymer. Fotograf: Patrick Bengtsson, https://bzonbzonphoto.portfoliobox.net/

Hur har svenskarna startat tennisåret 2019? Årets första svenskkoll är här. 

Elias Ymer

Drog sig ur kvalet till ATP-tävlingen i Doha p.g.a en armbågsskada. Inga vidare uppgifter på när svensken är tillbaka i spel igen.

Rebecca Peterson

Lämnade först återbud till WTA-tävlingen i Auckland p.g.a en fotskada och under gårdagen (torsdag) blev det klart att Peterson även står över kommande tävling i Hobart. Tränar för fullt på hemmaplan i skrivande stund och har på sociala medier setts sparra flitigt med Jonathan Mridha. Kommer enligt rapporter resa tidigt till Australien för att försöka bli helt spelklar till huvudtävlingen drar igång 14:e januari.

https://www.instagram.com/p/Br4-wHWiDI_/

Johanna Larsson

Johanna inleder året i Auckland och förlorade första omgången i singeln mot andraseedade Julia Goerges, 4-6, 0-6.

I dubbeln har Johanna tillsammans med belgiskan Kirsten Flipkens tagit sig till semifinal.
Där väntar Hourigan/Townsend som fått WC till tävlingen.

Mikael Ymer

Mikael har fått en fin start på 2019 i Noumeas Challengertävling efter segrar mot Tristan Lamasine, Nikola Milojevic, Colin ”DJ” Sinclair, och inatt, Jurij Rodionov som besegrades i raka set, 6-1, 6-4. I semifinalen väntar ”djurvännen” Federico Delbonis.

Andre Göransson

Andre befinner sig också på semesterparadiset Noumea för att spela Challengertennis. I singeln blev det förlust mot fransmannen Tak Khunn Wang i första omgången. I dubbeln har det gått betydligt bättre då Göransson i par med holländaren Sam Verbeek gått till final. Där väntar Dustin Brown och Donald Young.

Robert Lindstedt

”Robban” inledde tennissåret 2019 på bästa möjliga sätt med att besegra bröderna Bryan i par med storservaren Milos Raonic.

Lika bra gick det dock inte mot hemmaparet Thompson/Duckworth i den andra omgången. Förlust efter 6-4, 7-5.

https://www.instagram.com/p/BsKtnspAu4T/

Andreas Siljeström

”Sillen” verkar trivas som fisken i vattnet i staterna då han inte bara spelat merparten av tävlingarna i USA 2018, utan också haft delar av sin försäsong i landet inför 2019.

”Sillen” befinner sig i skrivande stund i Orlando och har i par med Luis Martinez från Venezuela tagit sig vidare till semifinal.

Jacqueline Cabaj Awad

Cabaj Awad är i Hongkong för stadens två 25,000-dollarstävlingar på lika många veckor. I den första tävlingen blev det dock tidigt respass efter 6-2, 5-7, 6-1 mot Risa Ozaki från Japan.

Lucas Renard

Los Angeles och en 25,000-dollarstävling blev Renards första resmål för året. George Goldhoff blev dock för tuff för Renard i den inledande kvalomgången och vann efter 6-3, 7-5.

Douglas Geiwald

Douglas Geiwald, numera bosatt i Hong Kong, 47 år gammal och som bäst rankad 362 i världen under sin storhetstid blev i veckan historisk.

Enligt inofficiella uppgifter är Douglas Geiwald den första spelaren genom tiderna som spelat en satellittävling, ATP-tennis och nu senast i veckan, en tävling på nya Transition Tour!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.