Sverigeettan: ”Hög potential i Fed Cup-laget”

0
880

I det senaste avsnittet av Source – En podd om tennis ringer vi upp Sverigettan på damsidan, Rebecca Peterson, som ger oss en rapport från förra veckans Fed Cup-spel i Polen.

Vi ringde upp Rebecca Peterson som berättade om veckan i Zielona Gora, potentialen i det svenska Fed Cup-laget, och överkörningen mot 24-rankade Lesia Tsurenko.

Hur hög potential ser du i det Svenska Fed Cup-laget?

– Väldigt hög. Jag tycker att veckan i Polen var helt fantastisk och teamkänslan vi hade gjorde i sin tur att vi gick så långt. Vi stöttade verkligen varandra.

– Tennis är en individuell sport och att spela i lag är något inte alla kanske är vana vid men jag tycker att vi alla hanterade det superbra och stärkte varandra.

Rebecca ger sin syn på formatet med matcher varje dag från onsdag-fredag och en avgörande match om avancemang på lördagen.

– Det var tufft såklart med så många matcher i rad, framförallt när vi var så nära att gå upp en division och också att möta en av världens största tennisnationer. Samtidigt kan jag känna att det var samma för alla och det gäller att hantera situationen. Det var sjukt tungt att förlora sista matchen (mot Ryssland) men vi mötte ett bättre lag för dagen helt enkelt.

Om vinsten i den andra matchen mot Ukraina (6-0, 6-2 mot Tsurenko) var en av Rebeccas bästa insatser i karriären?

– Jag tycker att jag gjorde en väldigt bra match med tanke på förberedelserna. Framförallt är jag glad över min insats efter att Johanna (Larsson) förlorade singeln och det hängde på mig.

Härnäst väntar WTA-tävlingen i Acapulco för Rebecca där hon ska försöka försvara sina poäng från 2018 (gick till semifinal) och efter det väntar spel i Indian Wells och Miami.

Hela avsnittet kan ni lyssna på i spelaren nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.