Trots kaosartade förberedelser – succédebut för Mirjam Björklund

0
1580
Mirjam Björklund (Foto: Jacob Johannesson/Tennisportalen)

I det senaste avsnittet av Source – En podd om Tennis berättar Mirjam Björklund bland annat om förberedelserna inför succédebuten i Fed Cup.

– Väskan kom inte fram på flera dagar och jag fick leva i den blågula dräkten, berättar Mirjam.

Två inställda flyg, en försenad väska och knäckta racketar. Förberedelserna var inte helt optimala för Mirjam Björklund inför singeldebuten i Fed Cup.

– Vi hade två inställda flyg och x antal resor där med Arlanda Express fram och tillbaka. När vi väl kom fram kom inte väskan på några dagar och jag fick låna andra tjejers grejer och fick leva i den blågula dräkten. När väskan väl kom fram hade två av mina racketar i väskan knäckts.

Med tanke på förberedelserna blev det bra ändå. Mirjam besegrade 252-rankade Shinikova i den första matchen mot Bulgarien efter 6-3, 6-2.

Bara två timmar innan matchstart fick Mirjam beskedet att hon skulle spela då man valde att vila Rebecca Peterson till dubbeln.

– Man måste steppa upp när det väl gäller och jag kände att det bara var roligt att få det beskedet. Det spelade ingen roll när jag fick det utan det var bara kul. 

Om insatsen mot Shinikova berättar Mirjam följande.

– Shinikova är en bra spelare och hon kan verkligen spela hur bra som helst men vi visste också att hon kan slå bort sig. Jag hamnade i en situation där allt inte var upp till mig och jag visste att jag hela tiden skulle vara på tårna och vara peppad.

– Det hjälpte sjukt mycket att ha hela laget på bänken. Jag slappnade av och spelade och jag tyckte bara det var kul. Jag presterade verkligen som jag ville. Jag behöll min aggressivitet vilket jag visste var viktigt och är överlag mycket nöjd med min insats.

Stämningen i laget var på topp enligt Mirjam.

– Det här är mitt andra år som jag är med. Jag tyckte vi hade en sjukt bra ”teamspirit” och hade kul både på och utanför banan. Vi kunde garva åt Mattias (Arvidsson, förbundskapten) som satt på bänken vilket var roligt. Vi alla kom bra överens.

– Synd att Caijsa (Hennemann) inte kunde vara med så mycket eftersom hon blev sjuk men vi hade en gruppchatt på WhatsApp där vi alla peppade igång varandra när vi inte kunde vara närvarande. Kommande år blir nog minst lika bra.

Hur hög potential ser du i det svenska Fed Cup-laget?

– Vi har två topp-100 spelare vilket är en helt grym start, eftersom formatet vi spelar i är två singlar och en dubbel. Jag tror att hela vårt lag är matchredo, vi alla gillar det och framförallt när vi har en sån härlig lagkänsla i gruppen, alla taggar verkligen varandra, då blir man också ganska farlig. Jag tror att vi har chans mot vilket lag vi än möter.

Topp-300 på WTA är Mirjams uttalade rankingmål i år och härnäst väntar 15,000-dollars tävlingar i Tunisien.

– Jag åker dit och försöker samla på mig alla ITF-poäng jag kan för att sedan spela 25,000-dollarstävlingar hela året.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.