Caijsa Hennemann: ”Den här miljön jag vill vara i”

0
1533
Caijsa Hennemann. Foto: Privat

Caijsa Hennemanns första Australian Open i karriären är avklarat. Resultatet för det 17-åriga löftet blev en första omgång i singeln och andra omgång i dubbeln.

Vi fick en pratstund med Caijsa efter hennes dubbelmatch där hon pratar om nervositeten i debuten, miljön i Melbourne hon njuter av och hennes kommande mål.

Caijsa Hennemann, fostrad i Ullevi TK, är i skrivande stund rankad 49:a på ITF-rankingen för juniorer och veckans juniortävling i Australian Open var Caijsas första huvudtävling i en Grand Slam hon gick in via egen ranking.

I dubbeln teamade Caijsa ihop med schweiziskan Valentina Ryser och det var efter den andra omgången i dubbeln det här samtalet togs vid. Sade Nahimana från Burundi och Moyuka Uchijima, Japan, blev för tuffa och stod som segrare på bana 5 efter 49 minuter, 6-0, 6-4.

– De var väldigt duktiga, spelade bra dubbel, aggressiv dubbel och det var inte så jättemycket att göra egentligen. Jag tyckte vi spelade helt okej men vi hade behövt spela aggressivare.

I singeln blev det förlust mot sjundeseedade Lulu Sun från Schweiz, rankad 20 på ITF-rankingen, 6-4, 6-3.

– Hon är stor och spelade snabbt och servade bra. Jag hade många bra chanser i första set och även i andra set men tog inte tillvara på dem. Det är surt men jag gjorde allt jag kunde för att försöka påverka.

Caijsas resultat i Australian Open. Skärmdump: Ausopen.com

Hur det är att vistas bland världsstjärnorna jämnt och ständigt under tävlingen?

–Jättehäftig och kul! Verkligen det här man vill göra och jag tycker det är jättetråkigt att jag inte får spela fler matcher för jag njuter verkligen av varje sekund på banan med allt runt omkring.

– Se proffsen träna, se dem gå runt där med oss och låtsas som ingenting, det är verkligen jättehäftigt! Jag vill verkligen vara i den här miljön.

Har du blivit ”starstrucked” av någon här?

– Ja, Sharapova är min förebild, så gick jag förbi henne och blev helt ställd…. 

Är det lätt hänt att man i en så pass stor tävling som Australian Open ändå är, med allt runt omkring, känner en extra press på att prestera?

– Jo men i början av min singel var jag jättenervös, lite för nervös. Annars är man jättetaggad och det är bara roligt, oavsett vad det står på resultattavlan tar jag verkligen vara på varje sekund och det är verkligen jättekul att vara här. 

Har du några rankingmål för året?

– Jag har inte någon specifik så utan jag siktar mer på att gå in i huvudtävlingen av alla Grand Slams och gå så långt i dem som möjligt och se hur långt man hamnar.

Fed Cup-gruppspelet i Polen (6-9 februari) väntar snart för Caijsa Hennemann som gör debut i truppen bredvid Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Mirjam Björklund och Cornelia Lister.

– Jätteroligt verkligen. Jag är tacksam att vara med i laget och jag tror det kommer vara en fantastisk upplevelse och erfarenhet. Jag ser verkligen fram emot det!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.